top of page

Топ популярних міфів про кейтеринг

Кейтеринг, як окрема галузь громадського харчування в Україні сформувалась відносно недавно, приблизно всередині 90-х. Якщо порівнювати якість надання цеї послугу тоді і тепер, то коротко кажучи буде прірва. Кейтеринг, як послуга розвинулась за цей час семимильними кроками. Сьогодні ряд кейтерингових компаній надає послуги рівня топових ресторанів, а у деяких випадках надають послуги, які ресторани взагалі не пропонують.

Все ж, ще з тих часів, сформувалось ряд легенд і міфів про послугу, які ми - компанія "Кейтеринг Львів" беремось розвіювати.


Міф 1. Кейтеринг надзвичайно дорога послуга і її дозволити собі можуть лише заможні громадяни.


Якщо порівнювати ціни середньостатистичного ресторану і кейтерингової компанії, то можливо побачити, що фактично в ціновій політиці цих двох галузей громадського харчування майже немає різниці. Це пов'язано з тим, що технологічний процес приготування їжі у кейтерингових компаній і ресторанів не відрізняється, відрізняються лише обладанання та транспорт для технологічної доставки їжі до замовника. Тому єдиний фактор, який може вплинути на різницю у цінах - логістика. У ряді випадків, коли об'єкт на якому має відбуватись обслуговування знаходиться на великій відстані (деколи це сотні кілометрів), ціна середня по ринку може відрізнятись. У випадку проведення події в межах міста, варітість послуги не відрізнятиметься.


Міф 2. Якість та смак їжі приготованої кейтеринговими компаніями суттєво гірша ресторанної.


Даний міф взагалі не може відповідати дійсності, оскільки процеси технологічні приготування їжі в ресторанах і у кейтерингових компаній не відрізняються. У великих кейтерингових компаній є можливість монтажу у будь-якому місці, де б не проходила подія. Обладнання також використовується, яке поточно не дає вистигнути їжі. Більшість ресторанів не мають такого обладнання. Ще однією перевагою кейтерингових компаній у порівнянні з традиційними ресторанами - кількість позицій у меню. Ресторани мають тематичне меню (кухні певної держави світу на якій спеціалізуються), а кейтерингові компанії у більшості випадків мають меню, яке складається з сотень позицій. Зумовлене це особливістю прийняття замовлень. Ресторани видають замовлення за 20-40 хв після оформлення, кейтерингові компанії приймають замовлення у більшості випадків мінімум за 2 дні до події, відповідно буде можливість купити будь-які продукти для приготування їжі, що не можуть дозволити собі ресторани. У них просто немає часу на закупку, а усіх продуктів тримати на складі не можливо, оскільки будуть величезні списання.


Міф 3. Кейтеринг обслуговує лише події з великими бюджетами.


Якщо бути чесними цей міф дійсно мав основу, але лише на початку зародження галузі. Зумовлювалось це відсутністю на той час спеціалізованого обладнання для транспортування меблів і їжі. Компанії не хотіли братись за малі замовлення, оскільки дуже велика кількість роботи мала бути пророблена для їх виконання. На цю мить це твердження взагалі не відповідає дійсності. Існують меблі-трансформери, термобокси, уніфіковані транспортні ящики, спецтранспорт тощо. У нас немає жодних технічних проблем братись за замовлення навіть для 5 гостей. Тому замовники можуть сміло звертатись для організації своєї події до компанії "Кейтеринг Львів" .


Міф 4. Офіціанти в кейтерингових компаній менш кваліфіковані ніж в ресторанах.


Цей міф повна невідповідність дійсності. Зумовлений 2 факторами. Перший - замовлення у компаній дешевих, у яких просто немає нормального штату працівників. Визначити це просто. Після отримання пропозиції прорахунку Вашої події у цих компаній буде значно дешевша вартість послуг. Другий - замовлення послуг у компаній, які називають себе кейтеринговими, а по факту являються компаніями по доставці їжі.


Міф 5. Кейтеринг обмежений певними форматами.


Цей міф також має своє підгрунтя з часів зародження галузі й не відповідає сучасним реаліям. Компанії на етапі зародження цеї галузі просто не мали технологічного і технічного обладнання для реалізації великої кількості різноманітних форматів.

На сьогодні, для прикладу, наша компанія надає такі послуги як:

- урочистий фуршет

- велкам фуршет

- вітальна кава

- урочистий банкет

- велкам дрінк

- тематичні столи (козацькі, італійські тощо)

- барне шоу

- барний безліміт

- кава перерва

- кенді бар

- виїзні майстер класи

- виїзне барбекю

- ланч бокси

Отже, на даному етапі кейтерингові компанії можуть забезпечити обслуговування будь-якого формату подій у будь-якому місці. Звертайтесь, будемо раді співпраці з Вами!




63 перегляди0 коментарів
bottom of page