top of page

Як організувати та відсвяткувати весілля в умовах карантину?


Вже більше року в Україні, в тій чи іншій мірі, вводять карантинні заходи з метою боротьби із пандемією. Але, у ситуації, що склалася, проводяться заходи різного роду: відбуваються відкриття, презентації, конференції, дні народження та весілля. Більшу частину подій за цей рік було відмінено, у частині подій компанії відмовилися повністю та трансформували їх у онлайн-заходи. Проте, залишаються такого роду урочистості, які клієнти бажають святкувати. і у процесі організації таких подій виникають безліч запитань щодо процесу їх організації у період карантину. До таких подій можна віднести і весілля, тож давайте розглянемо більш детально, із чим приходиться працювати.


По-перше: варто звертати увагу на обмеження, які будуть діяти у період запланованої події. Зараз все зміняється досить динамічно, і важко передбачити, які обмеження діятимуть на момент проведення вашого весілля, то варто наперід проговорити різні варіанти розвитку подій із локацієї, де відбуватиметься подія, весільними огранізаторами, декораторами, музикантами та усіма, хто буде задіяний у організацію весілля чи надаватиме послуги під час події. За останній рік, усі, хто працює у цій сфері навчилися швидко реагувати на зміни та бути готовим до різних сюрпризів.


По-друге: ми рекомендуємо обирати відкриті локації. З огляду на тенденції попереднього року, таке святкування є більш прийнятним. Відкриті локації зазнають менших обмежень, в порівнянні із класичними ресторанами. За рахунок їх специфіки, на них можна організовувати події із більшою кількістю гостей (основне - це стежити за обмеженнями: кількість осіб на площу).


По-третє: для святкування весілля у період карантину обирайте період року, в якому відсутні спалахи сезонних інфекційних хвороб. Це зумовлено посиленням карантину саме у ці періоди і часто супроводжується повним локдауном, тому краще себе убезпечити. З нашого досвіду за цей рік краще обирати періоди з травня по жовтень, а також лютий місяць.


По-четверте: дотримуйтеся карантинних обмежень, якщо такі існують, на момент проведення події. До таких можуть належати: кількість гостей за одним столом, вимір температури для гостей, обмеження щодо загальної кількості гостей, святкування до визначеної години тощо.



Основне, що варто розуміти - під час організації весілля у період карантину необхідно прийняти той факт, що в процесі щось може піти не так, як ви запланували (захворіє флорист чи не прилетять гості із закордону). Очевидно, що є потреба завчасно подбати про такі неприємності із організаторами, якщо такі є, чи рідними/друзями, які вам допомагають у організації весілля.

8 переглядів0 коментарів
bottom of page