top of page

Кава-перерва (кава-брейк): ключові моменти при її організації

Кава-перерва є короткотривалою подією, при організації якої залучається кейтеринг.

Такий формат кейтерингу застосовується під час семінарів, конференцій, самітів, майстер-класів, презентацій, навчань тощо.

Зазвичай, кава-брейк - це час для неформального проведення часу, де гості мають можливість обговорити отриману інформацію чи події. Кава-перерва не передбачає наявність фіксованих посадкових місць для гостей. Гості самі обирають напої та закуски із фуршетного столу та смакують їх на блюдечках. Також практикується встановлення коктейльних столів, поруч із фуршетною лінією, для більшої зручності запрошених гостей. За одним коктейльним столом комфортно можуть розміститися від 4 до 6 гостей. Відповідно, щоб розуміти кількість коктейльних столів для події, необхідно відштовхуватися від кількості запрошених гостей.



Кава-перерва формується у вигляді фуршетної лінії із кавовими апаратами, термоподами, посудом, напоями та їжею. У залежності від виду самої події та потреб замовника кава-перерва формується із присутністю алкогольних напоїв (вино, коньяк, шампанське), або виключно із безалкогольними холодними та гарячими напоями (чай, кава, лимонад, безалкогольний пунш, вода).


 

Їжа на кава-брейк формується із солоних закусок (круасани, брускети, шпажки, міні-кіш) та солодких закусок (капкейки, печиво, мафіни). Їх співвідношення завжди узгоджується із замовником та випливає із виду події та запрошених гостей. Щодо присутності у меню гарячих закусок: кава-перерва - це той формат проведення події, що не передбачає наявність гарячих страв (закусок чи основних), але, якщо є така потреба та побажання замовника - ми допоможемо підібрати із кейтерингового меню страви, які будуть найбільш доречними.

Посилання на кейтерингове меню, де можна самостійно ознайомитися із асортиментом: https://www.cateringlviv.com/menus





 

В середньому тривалість кава-брейку від 20 до 60 хвилин. Бувають випадки, коли кава-брейк буде проводити двічі, або із продовженою тривалістю - у такому випадку рекомендуємо замовляти підсилену кава-перерву.

Чи відрізняється кава-перерва від підсиленої кава-перерви? Основна відмінність у кількості необхідної їжі та напоях. На кава-перерву звичайної тривалості, зазвичай замовляється 2-3 види солоних закусок та 2-3 види солодких закусок - це та кількість їжі, яку у середньому споживає гість за тривалість події. У випадку продовженої кава-перерви (до півтори години), або необхідності двічі провести кава-перерву, ми як кейтерингова компанія, із досвідом більше 6 років роботи на рингу послуг, рекомендує збільшити кількість закусок, та відповідно напоїв. Зокрема: 3-4 види солоних закусок та 3-4 види солодких закусок. При такому підході, ви не зустрінетеся із ситуацією, коли кава-перерва триває більше години, а закуски будуть спожиті протягом перших 30-ти хвилин.

Такий підхід буде актуальним до події тривалість більше 3-4 годин, або фізично активних подій, які потребують затрати великої частини зусиль.


Відвідати наш сайт ви можете за цим посиланням:

bottom of page