top of page

Як обрати кейтерингову компанію на своє весілля. Топ 4 поради

Кейтеринг , або як частіше називають виїзне ресторанне обслуговування - популярна і набираюча оберти послуга. Обравши локацію для святкування, просто замовте кейтеринг і вибирайте страви для весільної вечері, не обмежуючись ресторанним меню.

Деколи альтернативи кейтерингу не має. Якщо ваш захів проходить на локації без власної кухні, в особняку в шатрі або під відкритим небом, тоді вам не обійтися без послуг кейтерингової компанії. Як вибрати хорошу кейтеринговую студію (компанії), щоб захід пройшов незабутньо? Про це поспілкуємось у нашій статті.



1. Оберіть формат кейтерингу

Урочистий банкет, весільний бранч, невимушений фуршет з тематичними станціями або банкет з порціонною подачею і офіціантами, шведський стіл з самообслуговуванням - важливо обрати, який формат та стиль заходу вам ближче і буде більш доречним на вашому весіллі. Це впливатиме, які послуги, окрім харчування гостей, вам будуть потрібні від кейтеринговой компанії.

Для банкету необхідні меблі, текстиль і сервірувальний посуд. Для фуршету важливі ефектно оформлена подача страв або станції з закусками і напоями, які будуть відповідати баченню свята замовником. При самообслуговуванні важливу роль відіграє швидке поповнення асортименту порційних закусок і загальних страв, а також оперативне прибирання використаного посуду.




2. Вибирайте компанію, виходячи з кількості гостей

Масштаб банкету чи фуршету напряму залежить від кількості гостей на вашому весіллі. Якщо ви плануєте велику кількість гостей, то вибирайте велику кейтеринговую компанію. Вам буде потрібна велика кількість меблів, посуду і штат кухарів та офіціантів, які зможуть одночасно готувати та сервірувати десятки страв.

Обов'язково уточніть, скільки офіціантів буде працювати на заході. Важливо, щоб страви подавали вчасно, а закуски та напої регулярно оновлювали і гостям не доводилося чекати . Також оговоріть запасний посуду, прилади і столовий текстиль, який кейтерингова компанія готова забезпечити на випадок, якщо щось розіб'ється або потрібно буде замінити текстиль або прибори.



3. Зустріньтесь з підрядником особисто та при можливості взнайте відгуки про компанію, шукайте за рекомендаціями знайомих

Як і більшість послуг весільної сфери, виїзне обслуговування краще вибирати за рекомендаціями і відгуками. Попитайте у друзів і близьких, за порадами хорошої компані, до послуг якої раніше вже зверталися. Також є сенс попросити рекомендацію у вашого весільного організатора або іншого фахівця, чиєї думки ви довіряєте.

Пам'ятайте під час пошуку в інтернеті, що перші рядки за цільовим запитом займають не найкращі компанії, а ті, які оплатили рекламу. Це теж впринципі добре, значить, у фірми є можливість вкладати кошти в своє просування. Напишіть і зателефонуйте компанії яка Вам сподобалась, опишіть формат вашого весілля, кількість гостей і бюджет і попросіть скласти приблизний варіант меню. Якщо вам відповіли чітко і професійно, а ще краще запропонували не один, а 2-3 формати меню, це вже хороший початок).

Кейтеринг - це перш за все не лише їжа, але і підхід до подачі страв та обслуговування. Тому вміння працювати з клієнтом і адекватне та професійне спілкування персоналу грають основну роль у виборі компанії, адже Вам з ними працювати на Вашому святі. Обов'язково, призначте особисту зустріч і поспілкуйтесь з представником компанії.



4. Уточніть, які послуги включені у вартість, а які оплачуються окремо. Отримайте письмовий опис та підрахунок вартості їжі та додаткових послуг.

У процесі складання кошторису, щоб вас не чекав сюрприз, ччітко оговоріть, а ще краще пропишіть які кейтерингові послуги в обраній вами компанії оплачуються додатково. Маємо на увазі оренду меблів, посуду, столового текстилю, декорування місця проведення банкету або фуршету, послуги офіціантів.

Необхідно також уточнити питання доставки, прибирання після заходу, обумовити час роботи служби і вартість продовження, точний час прибуття на майданчик в день заходу, домовитися про важливі технічні приготування. Після цього можливо буде складати остаточну вартість кейтерингу на вашому заході.




Молодята почали все частіше обирати кейтеринг ще й тому, що це сервіс, який стежить за трендами і адаптовється під будь-який формат святкування. Компанії виїзного обслуговування готові до експериментів, вони можуть розробити особливе меню спеціально під ваш захід і пропонують широкий вибір страв з незвичайних, дорогих, екзотичних інгредієнтів, які Ви не зустрінете в стандартному ресторанному меню. Кейтерингупослуги замовляють як правило люди, які хочуть щось більше, ніж бульйон з млинцем та олів'є)))) Переважно це люди які готові платити за ексклюзивність і індивідуальний підхід.




Під кінець нагадаємо прості правил по вибору виїзного обслуговування, які важливо дотримуватися, щоб ваше свято пройшло ідеально:

- Обирайте надійну компанію на підставі відгуків та рекомендацій;

- Ваш підрядник повинен обов'язково оглянути весільну майданчик до дня проведення заходу, щоб знати всі її можливості і правильно розрахувати час підготовки;

- Зустріньтесь з підрядником особисто;

- Для ідеального свята важлива злагоджена робота всієї команди: координатор / організатор весілля, один або кілька банкетних менеджерів, кухарі, офіціанти, прибиральники, підсобні робітники;

- Порузуміння між весільними підрядниками організатором і парою - ключ до успіху при підготовці до весілля.

Якщо бажаєте весілля "під ключ" заповніть заявку у нас на сайті.

72 перегляди0 коментарів
bottom of page