top of page

Історія виникнення кейтерингу та рівень розвитку сьогодні...


Кейтеринг став невідємною частиною життя кожного, ми замовляємо доставку їжі додому, в офіс, на офіційні події, корпоративи, виїзні весілля з вишуканою подачею страв та покращеним обслуговуванням. Але так було не завжди... Були часи коли в теперішньому розумінні послуги "кейтеринг" не існувало.

Існує два погляди на зародження кейтерингу. Перший погляд мілітаристський - це думка, що кейтеринг зародився завдяки армії, адже під час походу чи переміщення військ потрібно забезпечувати феноменальну кількість людей харчуванням для підтримання боєздатності.

Другий погляд цивілістичний - вважається, шо кейтеринг зародився на порозі 19 та 20 століття у США, під час будівництва так званих "хмарочосів". Це було спричинене величезною концентрацією робочої сили на відносно невеликій площі. Адже будівельники з майстрами у одній будівлі перебували на 40-60 поверхах. Після того, як були зведені будівлі в них засилялись офісні працівники, яких також потрібно було годувати. Через стрімкий ріст будівельних майданчиків, зростав і попит на послугу кейтерингу, що в свою чергу спричиняло конкуренцію і як наслідок покращення якості послуги як такої. Фактично в ці роки і сформувалась повноцінно дана галузь. Можливо також вважати, зародження кейтерингу відбувалось ще під час організації виїзних балів та будівництва залізних доріг, проте там не було такої концентрації працівників (гостей) на відносно невеликій площі, що не дало потужного імпульсу для формування повноцінної галузі(комерційного кейтерингу).

Фактично початок цього виду послуг був сформований так званими тепер "комплексними обідами" або "бізнес ланчами", з роками також розвивались інші види комерційного кейтерингового обслуговування.

Зародження кейтерингу в Україні

У нас послуга кейтерингу появилась фактично одразу після зникнення УССР, адже почались ринкові відносини. Наші громадяни почали подорожувати і привозити цікаві бізнес ідеї , на які сформований уже був попит. Серед них був також кейтеринг. Звичайно рівень надання послуг у 90-х і сьогодення порівнювати неможливо. Ця послуга в Україні уже надається на рівні, який мало чим відрізняється від кращих світових практик. ринкова економіка зробила своє - послуга, на яку є стабільний попит розвивається стрімко!

А як справи з послугою кейтерингу у Львові?

Можемо однозначно сказати, що даний вид громадського харчування розвивається у Львові, Києві та Одессі найбільш стрімко. Львів завдяки перетворенню на туристичну Мекку України став містом де громадське фарчування загалом розвивається дуже стрімко, адже велика кількість платіжоспроможних туристів формують попит, що у свій час формує якісну пропозицію.

Студія "Кейтеринг Львів" виступає за здорову конкуренцію, адже це загалом сприяє розвитку сфери та формування ринку як такого.

Бажаєте і Ви спробувати цю зручну послугу, замовляйте кейтеринг у нас.

Рівень надання послуг можливо побачити у нашому проморолику.

381 перегляд0 коментарів
bottom of page