top of page

Як розрахувати вартість кейтерингового заходу?


Дуже актуальною темою під час організації будь-якої кейтерингової події є саме правильний розрахунок бюджетування. Адже завжди хочеться щоб і гості ситі і гаманець цілий!

Перш за все під час розрахунку кейтерингових подій варто враховувати декілька ключових факторів, без яких неможливо розраховувати кількість їжі (грамаж), а відповідно і вартість. Звичайно хотілось би, щоб була якась універсальна формула чи калькулятор, але нажаль інфляція постійно корегуватиме рекомендовану вартість, проте не зможе вплинути на ключові бюджетоформуючі фактори. Отже під час планування будь-якого кейтерингового заходу обов'язково враховуйте наступне:

- Яка тривалість події?

Здавалось би банальна і зрозуміла річ, все ж досить багато замовників не надаючи нам цієї інформації питають, яка буде кінцева вартість події. Робимо висновок, що велика кількість людей потенційно не враховують цей фактор під час прорахунку. Адже кількість їжі для події на одну годину радикально відрізняється від події тривалістю 5-7 годин. Рекомендуємо Вам обов'язково враховувати цей критерій

- Хто Ваш гість?

Так, як би це не звучало дивно, але це критерій який радикально впливає на формування складу меню. Для прикладу беремо 8-10 одиниць різних закусок - це стандартний набір базового по калорійності фуршету. Перший варіант Ваші гості аспіранти інституту, другий варіант Ваші гості делегати на міжнародному економічному форумі. Собівартість інградієнтів у 99% випадків відрізнятиметься у рази, відповідно і кінцева вартість також

- Тип обслуговування?

Тут немає ніяких складностей. Обираючи кейтеринговий формат з базовим обслуговуванням нормальне співвідношення гість/офіціант 12-20 гостей - один офіціант. Підсилине обслуговування 5-8 гостей один офіціант, надзвичайно рідко 3-4 гостей 1 офіціант. Зрозуміло, що всім офіціантам потрібно оплатити їх роботу, відповідно тип обслуговування кейтерингу може досить сильно вплинути на вартість кінцеву усього заходу.

- Формат події?

Формат події впливає на ціноформування,оскільки в собівартість входитиме адаптація локації, і чим складніший формат тим дороще вартість. Простий приклад 50 гостей фуршет - це фуршетна лінія приблизно 6 метрів+ 8-10 коктейльних столів для зручності. Банкет - це 6-8 столів для посадки+ 50 стільців + у декілька разів більше текстилю та декорацій. Відповідноціна відрізнятиметься сильно

- Локація події?

Ключовим фактором впливаючим на ціну будуть відстань до локації, зручність заносу їжі та обладнання і звичайно стан локації.

- Додаткові послуги?

Додаткові послуги можуть збільшити кінцеву вартість у декілька разів, серед таких послуг можуть бути: тематична декорація, виїзні майстер класи, активності для гостей, бармен шоу, активно діюча окрема барна станція, показове приготування їжі на очах у гостей, специфіка подачі їжі (подача на льоді, у фруктових чашах), тощо.

Якщо Ви бажаєте, щоб для Вас усю цю роботу проробили професіонали звертайтесь у компанію "Кейтеринг Львів".

446 переглядів0 коментарів
bottom of page