top of page

Апероль Шприц (Aperol Spritz) - рецепт приготування коктейлю


Сприц або Венеціанський сприц[1][2] (італ. Spritz, італ. Spritz veneziano) — слабоалкогольний коктейль, що є сумішшю (а) білого сухого або ігристого вина (традиційно просік), (б) настоянок Апероль та/або Кампарі та (В) содової води. Дуже [3] популярний як аперитив в області Венеція. Класифікується як газований коктейль. Входить до офіційних коктейлів Міжнародної асоціації барменів (IBA), категорія «Напої нової ери» (англ. New Era Drinks) [4].

За однією з версій спритц з'явився у Венеції в середині XIX століття за часів, коли Венеція входили до складу Австрійської імперії, був винайдений австрійськими військовими і спочатку був сумішшю вина і газованої води.

За іншою версією напій з'явився під час Першої світової війни, коли збройні сили Австро-Угорщини під час наступу зайняли північ області Венеція. За цією легендою появі напою ми також завдячуємо австрійським військовослужбовцям, які розбавляли місцеві вина, серед яких переважало ігристе просік, мінеральною водою. Можливо, появі спритця ми зобов'язані військовослужбовцям з Австрійського регіону Вахау, де традиція розбавляти вино газованою водою існувала з давніх-давен.


Апероль Шприц один із найбільш популярних коктейлів у світі. Він одночасно нескладний у приготуванні і при цьому надзвичайно смачний та популярний.

Отже для приготування коктейлю вам необхідно:

- Апероль 100мл.

- Просекко 100мл.

- Содова або газована вода 40мл

- Лід до 100 грам

- Апельсин долька

Ви можете міняти пропорцію співвідношення інградієнтів на свій смак.


Відео приготування:


Бажаєте виїзний коктейль бар "під ключ", звертайтесь

1 859 переглядів0 коментарів
bottom of page