top of page

Відповіді на актуальні запитання кейтеринговій компанії.

На ринку кейтерингових послуг ми працюємо більше 6 років. За цей час обслуговували події найрізноманітніших форматів, спілкувались із великою кількістю клієнтів та їх гостей. Виходячи із цього досвіду, ми зрозуміли, що є замовники, які часто користуються послугами кейтерингових компаній і досить добре орієнтуються у специфіці їх діяльності. Також є замовники, які вперше звертаються за послугами кейтерингу, і у певних моментах їм необхідно більш детально описати нашу діяльність, адже для них – це щось нове.

Тому, давайте разом розберемо найчастіше задаванні питання від постійних та нових замовників. І, спробуємо розібратися у них.



 

1. «У вас кейтеринг з доставкою?»

Будь-який кейтеринг, в незалежності від його виду – це обслуговування за межами ресторану. Кейтеринг передбачає собою транспортування всього необхідного (їжі, обладнання, меблів тощо) на місце, де буде проходити подія. Тобто кейтеринг – це завжди переміщення з пункту А в пункт Б.

Є винятки. Наприклад, локація, яка деякий період працювала із однією або кількома кейтеринговими компаніями вирішує організувати стаціонарну кухню на території, омеблювати простір, де відбувається подія тощо. Тобто, по суті набути ознак ресторану. Але це не так, адже такі локації працюють виключно під події; та зазвичай, ви оплачуєте і вартість локації і кейтерингове обслуговування.

Кейтеринг – це той вид святкування, що, у порівнянні із ресторанами, є дорожчим.

Звісно, що у самій сфері надання кейтерингових послуг, є такі види обслуговування, що відрізняються по вартості: більш бюджетні, більш дорожчі, і знайдуться можливості для проведення події на будь-який бюджет. Але, загалом, якщо порівняти ці два види святкування, то кейтеринг буде дорожчим. Це відбувається за рахунок таких факторів:

- Оплата локації для святкування

- Оплата послуг кейтерингової компанії, куди окремим пунктом буде включена вартість логістики (доставки). Адже меблі, обладнання тощо необхідно транспортувати вантажними машинами. І тут ключовим фактором буде відстань, яку необхідно подолати.


 

2. «Кейтеринг без обслуговування»

Досить часта фраза, яку ми чуємо у процесі спілкування із клієнтами. Зазвичай за нею стоїть визначений бюджет події, який необхідно дотримуватися. Замовники розуміють це так: не буде офіціанта, який обслуговує подію, не буде за що платити. Але, це не зовсім так.

Візьмемо за основу фуршет. Формат, який передбачає встановлення фуршетної лінії, підключення обладнання при необхідності, виставлення їжі на фуршетну лінію ( а також довикладання її при необхідності); розформування фуршетної лінії після закінчення події та прибирання посуду тощо. Якщо ви звернете увагу, ми не вжили термін обслуговування офіціантом, адже такого напряму може і не бути, але, при тому, перерахували досить великий перелік дій, які необхідно зробити, для того, щоб підготуватися до події. Тобто, завжди буде офіціант, який зробить підготовку та подальше зачищення і, звісно, це потребує його оплати. А якщо подія передбачає обслуговування, то у залежності від технічного завдання замовника, це обслуговування здійснюватиме цей же офіціант, або буде необхідність розширити штат персоналу.



 

1. «Можна ваш фіксований прайс?»

Ще одне із найбільш актуальних запитань. Так, на нашому сайті, ви не знайдете фіксованого прайсу під кожну із подій. Ми завжди ознайомлюємо вас із середньою вартістю послуг на актуальну для вас подію, а кінцеву ціну на кейтеринг вказуємо лише після прорахунку всього необхідного під конкретно вашу подію.

Чому саме так? Тому що кожна подія є індивідуальною. І навіть подію в одній і тій же локації відрізнятимуться по вартості. Адже в одних замовників бачення святкування весілля чи дня народження відрізнятиметься від бачення святкування цих же подій від інших замовників. Наприклад: в одного замовника більшість гостей на дні народженні діти, відповідно і подальша специфіка меню; йому потрібні в оренду меблі, обладнання, що виготовляє солодку вату. В іншого замовника день народження із дорослими, відповідно інше меню; меблів не потрібно; є додаткова послуга барного кейтерингу та святкування до 3 ночі із супутньою оплатою послуг персоналу.

Як ви бачите, на звичайному порівнянні різниця очевидна. Тому наше завдання, при вашому зверненні, з’ясувати ключові моменти вашого замовлення, зорієнтувати вас щодо особливостей проведення такої події, вказати орієнтовну вартість. А вже при подальшому спілкуванні, з’ясувати усі найменші деталі та зробити повний прорахунок вашого святкування.



У нас є ще багато ваших запитань, які потребуються більш детального роз’яснення, що ми обов’язково зробимо! Але у наступних статтях. Стежте за оновленнями нашого блогу.


80 переглядів0 коментарів
bottom of page