top of page

Кава перерва (кава брейк): підвиди, особливості та вартість у Львові

Сьогодні з вами розглянемо найбільш розповсюджений та найбільш вживаний формат кейтерингового обслуговування – кава брейк (кава перерва).

Розглянемо, чому він такий популярний, чому можна зустріти кава брейк як на урочистих подіях (зустрічі, саміти, весілля тощо) так і на днях народженнях, корпоративах тощо?

Чому їх так часто використовують та як правильно організувати кава перерву?



Перед тим як планувати кава перерву, потрібно для себе чітко зрозуміти яка її ціль:

- Пригостити гостей гарячими напоями протягом короткого проміжку часу (15-20 хвилин) – велкам кава

- Пригостити гостей із комбінацією напоїв та легких закусок (солодких чи солоних) протягом години

- Пригостити гостей як альтернива повноцінного прийому їжі: сніданку, обіду чи вечері.


Велкам кава (вітальна кава):

Функціональне завдання – доповнити проведення часу усіх гостей під час події. Застосовується на семінарах, форумах, презентаціях, майстер класах. Це дає можливість гостям спілкуватися один з одним у комфортних умовах у періоді очікування початку події. Із залученням кава перерви – час для гостей проходить приємніше.


Повноцінна кава перерва – це золота середина між велкам кавою та підсиленим кава брейком. Ми рекомендуємо подавати на цей формат каву, чай, холодні напої; 2-3 види солодкої випічки та 2-3 види солоних закусок (випічка, брускети, круасани). При даному форматі кейтерингу, калорійність їжі не велика.

Даний формат ми рекомендуємо, коли ваші гості будуть голодними, або добиратимуться здалеку та їх період очікування події триватиме біля години часу.


Підсилений кава брейк ми рекомендуємо тоді, коли він має бути повноцінним замінником одного із прийому їжі: сніданок, обід або вечеря. Він буде доцільним, коли немає технічної можливості провести повноцінний фуршет; коли необхідно за короткий проміжок часу провести повноцінне калорійне харчування гостей (споживання достатньої кількості калорій для тривалого перебування на події).

Даний формат кейтерингу ми також рекомендуємо коли, немає достатнього бюджету на повноцінний фуршет, але є потреба ситно та смачно нагодувати гостей події.


Під час планування виду кава перерви, варто розуміти бюджет події. Якщо бюджет обмежений, то підсилений кава брейк можливо варто замінити на звичайну кава-перерву.



На сьогоднішній час вартість кава перерви у Львові на 40-50 гостей розприділяється таким чином:

- Велкам кава – від 3 доларів (90 гривень) на одного гостя

- Повноцінна кава-перерва – 3-6 доларів (90-180 гривень) на одного гостя

- Підсилена кава перерва від 6 доларів (180 гривень) на одного гостя

У цю вартість враховуються усі витратні позиції: безпосередньо їжа, оплата роботи персоналу, доставка, обладнання, меблі.

Також варто враховувати, що при такому форматі події є фіксовані витрати у вигляду доставки, обладнання, роботи персоналу, тому їх вартість розприділяється рівномірно між кількістю гостей. Із врахуванням цього вартість кава перерви на одного гостя при їх кількості у 10-15 осіб відрізнятиметься від вартості тієї ж події на кількість гостей у 40-50 осіб (вона буде вищою).


Сподіваюся, що це відео буде вам корисним та спростить розуміння як організувати кава перерву, орієнтуватися у приблизному бюджетуванні і внесе ясність у тому як правильно розрахувати підформат кава перерви.




Детальныше пропослуги кейтерингу у Львовы та області:



106 переглядів0 коментарів
bottom of page