top of page

Правильна сервіровка популярного кейтерингового формату події - кава перерви.

Оновлено: 8 січ. 2021 р.


«Кава-брейк» - перерва під час проведення конференції, симпозіуму або іншого подібного тривалого заходу.

Проводиться для того, щоб його учасники могли перепочити і перекусити. Вперше подібний захід було проведено в сорокових роках минулого століття виробниками кави Америки і Канади як рекламна акція. Цей досвід перейняли європейські країни, а в кінці минулого століття «Кава-брейк» почали проводити і в Україні.

Сервіровка столу

Столи, застелені відпрасованими текстильними скатертинами, свідчить про високий рівень організації. Скатертини повинні бути однотонними, щоб підкреслювати діловий формат прийому їжі.

серветки Необхідно подбати про велику кількість паперових серветок. Вони повинні бути розставлені в декількох місцях на столі, бути доступними для всіх.

Посуд Для подачі закусок використовуються плоскі страви круглої, овальної або квадратної форми. Фрукти можна подати в багатоярусних вазах, їх обов'язково необхідно помити і просушити заздалегідь. Посуд для гостей краще розташувати на окремому столі.

напої Соки розливаються по глечиків, мінеральна вода подається в пляшках.

Якщо кількість учасників заходу невелика, можна заварювати чай або каву безпосередньо під час проведення паузи. Бажано мати кілька сортів кави, і меленого і розчинної. Якщо скористатися кавоваркою, час проведення заходу збільшиться. Краще не пропонувати чай зі всілякими екзотичними добавками, обійтися традиційним чорним і зеленим.

Для любителів кави на столи встановлюються глечики з вершками, цукорниця з кусковим цукром. Поруч з цукорницею необхідно розташувати щипчики для цукру.

Кружки для чаю та кави, як і тарілки, бажано поставити на окремий стіл.

прикраси Стіл для кави-брейка повинен бути максимально лаконічний і відображати фірмовий стиль організатора заходу (або його тему). Тому декор тут не потрібен.

страви Страви «кавової паузи» підбираються за простим принципом: їх повинно бути зручно їсти і вони не повинні бруднити одяг.

Організація кава-брейку приміщення Приміщення для проведення кавового перерви має перебувати поруч із залом засідання, щоб присутнім не довелося витрачати на перерву багато часу. І в бізнесі, і в політиці вітається проведення таких перерв, так як в неформальній обстановці знижується напруженість між партнерами, легше досягається домовленість щодо спірних питань.

Розклад перерв на каву Дуже часто перша «кавова пауза» проводиться перед початком заходу в холі або вільному приміщенні поряд з конференц-залом. На столі знаходяться кави, чай, лимон, цукор і вершки. Але організатори можуть додати до напоїв легкі закуски, такі як сендвічі, бутерброди і фрукти.

Другий кави-брейк подається в районі полудня, він набагато ситніше ранкового. На стіл виставляється м'ясна і сирна гастрономія, сендвічі, бутерброди, канапе.

Заключний кави-брейк накривається ближче до кінця дня, на ньому присутня солодка випічка, вироби з шоколаду, фрукти.

Тривалість перерви рідко перевищує тридцять-сорок хвилин, учасники їдять стоячи, обслуговують себе самостійно. Офіціанти сервірують заздалегідь столи, в ході кавовій паузи прибирають брудний посуд.

організатори Організувати офісний кави-брейк для невеликої кількості учасників можна власними силами. Але якщо намічається представницька конференція або симпозіум, кількість учасників якої становить більше 20-30 чоловік, впоратися самостійно дуже складно. В цьому випадку можна скористатися послугами спеціальної компанії. Традиційно кожна з компаній пропонує три варіанти меню:

кава-брейк легкий; кава-брейк посилений; VIP кава-брейк.

Ці варіанти відрізняються кількістю страв і напоїв, відповідно вартістю. При замовленні VIP кава-брейку і посиленого на виїзний захід виділяється офіціант і кухар. Вони привозять з собою необхідну посуд, скатертини та серветки. Фірма, як правило, бере на себе прибирання приміщення після проведення заходу.

Деякі нюанси проведення кава-брейку При складанні меню необхідно враховувати переваги учасників заходу, їх стать, національність, віросповідання. Можливо, для деяких з них доведеться підібрати «правильну» м'ясну гастрономію. Подбайте про необхідну кількість урн для сміття. Під час проведення кавового перерви не включається телевізор або музика, вітається неформальне спілкування між учасниками. Для VIP-персон та іноземних учасників бажано замовити натуральну каву і правильно заварений листовий чай з ресторану в спеціальних термосах. Іноземці звертають особливу увагу на те, щоб всі продукти були в індивідуальній упаковці, намагаються користуватися одноразовими серветками і посудом.



2 688 переглядів0 коментарів
bottom of page