top of page

Лимонадна станція - чудове доповнення будь-якого кейтерингового формату.


Лимонадна станція, це не тільки смачно, а й корисно. Нещодавно прочитали дуже цікаву статтю на povarenok:

Вживання лимонаду, як метод профілактики каменеутворення в нирках, американцям відомий давно, і вони його з успіхом і з задоволенням використовують. Багато регулярно вживають лимонад в кількості декількох склянок на тиждень, для зниження ризику виникнення цього захворювання. Наука виправдовує такий метод, тому що лікарі вже давним-давно призначають пацієнтам цитрат калію, для руйнування каменів в нирках. А цитрат калію і міститься в лимонад.

Дослідження, що підтверджують цей факт, проводилися ще в 2007 році, результати їх опубліковані в журналі Journal of Urology. За результатами досліджень видно, що регулярне вживання лимонаду уповільнює утворення каменів в нирках.

Однак, як виявилося, кількох склянок лимонаду в тиждень недостатньо для того, щоб хвороба відступила. Треба випивати мінімум 1-2 літри лимонаду щодня, причому, майже (або зовсім) без цукру. Ну що ж, будемо пити 1-2 літри в день. Адже для підтримки організму в здоровому стані треба випивати в добу не менше 2-х літрів води, так нехай це буде смачний і корисний лимонад. Але на цьому корисність лимонаду не закінчується.

Лимони мають найкращими в рослинному світі бактерицидними і антисептичними властивостями. Шкірка лимона містить ефірні масла, і вітамін С. А скільки в лимонах міститься мінеральних речовин! І азотні кислоти, і фітонциди, і мідь, і солі калію. Вітаміни А, В, Р і, звичайно ж, вітамін С. Лікарська дія лимонів дуже широко: від атеросклерозу, цинги, ангіни і авітамінозу, до гіпертонії і порушення обмінних процесів. Так що лимонад це справжні ліки!


50 переглядів0 коментарів
bottom of page