top of page

Сучасні тенденції проведення виїзного обслуговування (кейтерингу)

У сучасних тенденція кейтерингу можна знайти багато альтернатив усталеним традиціям проведення події:

1. На теперішній час, у більшості із форматів події, переважає атмосфера комфортного та вільного формату. Якщо Ви не проводити саміт чи іншого роду офіційну подію, то більшість Ваших гостей захоче відпочити на Вашому прийомі та, у комфортних умовах, поспілкуватися із іншими гостями.



2. Зараз є актуальним готувати гарячі страви у присутності гостей. Це створює атмосферу присутності та участі, додає апетиту Вашим гостям. До цього переліку можна віднести: перші страви (шурпа, бограч, боб-гуляш, солянка, розсіл, крем-супи); основні страви (шашлик, ребра, овочі гриль, сулугуні у лаваші із овочами та зеленню, стейк із лосося, запечена риба, бургери, гарячі сендвічі, морепродукти тощо); та деякі види десертів ( млинці, запечений банан).




3. Також, все більшої переваги набирає фуршетний формат проведення події. Він дає можливість обслужити велику кількість гостей на малій локації; розробити окремі станції обслуговування на великій території; створити невимушену атмосферу серед гостей.

Такий формат стане актуальним і з точку зору затрат, адже бюджет фуршету є нижчим у порівнянні із банкетною розсадкою.



4. Зазнало змін і формування меню. Зараз актуальним є більша кількість позицій страв із меншим коефіцієнтом. Це означає, що за той самий бюджет (орієнтовно) можна обирати більш різноманітне меню із прорахунком, що його куштуватиме 2\3 гостей.

5. Вегетеріанське меню/ веганське меню. Враховуючи світові тенденції харчування та збільшення кількості вегетеріанців / веганів серед наших гостей та клієнтів, ми можемо зробити або повністю, або частково вегетеріанське / веганське меню.

6. Безалкогольні коктейлі. Останнім часом – це дуже актуальна послуга: коли створюється антураж (бармен за барною стійкою) приготування алкогольних напоїв, але серед інградієнтів він відсутній. Серед асортименту безалкогольних напоїв є велика кількість дуже смачних та ззовні естетичних варіантів, які нічим не уступають алкогольним коктейлям.

Загалом, за останні кілька років, кейтеринг та виїзне обслуговування як таке зазнало і інших змін, але ми хотіли виділити саме такі, що найбільш виражені, на нашу думку. Передбачаються ще яскравіші зміні у сторону ефективності та раціональності – і ми це відслідковуємо вже зараз (але про це у іншій статті).

190 переглядів0 коментарів
bottom of page